Vizita za živali
6602 ogledov

Kako se uspešno znebiti muh

muha muholovec
Preprost trik, s pomočjo katerega se boste rešili nadležnih muh.

Poletje je čas, ko v hiše in stanovanja pridejo muhe, ki izkoristijo vsak trenutek, ko imamo odprta vrata ali okna, na katerih ni komarnikov. Poleg tega, da so nadležne, muhe na svojih nožicah, ki so prekrite z dlačicami, lahko nosijo milijone bakterij. Nekatere teh bakterij lahko povzročijo različne okužbe. 

Muhe se sprehajajo po različnih površinah, zato je pomembno, da jim onemogočimo pristajanje na hrani. Kosom hrane, po katerih so se sprehajale muhe, bi se bilo smiselno ogniti. 

Eden najbolj preprostih in učinkovitih načinov, kako preprečiti muham, da pridejo v vaše stanovanje, je prozorna vrečka čiste vode. Navadno prozorno vrečko do polovice napolnite z vodo in jo tesno zavežite. Vrečko obesite pred vrata in okna, ki jih imate odprta, a na njih nimate komarnikov. 

Muhe bodo zaradi strukture oči, čisto vrečko z vodo dojemale kot pajkovo mrežo in se ji ne bodo približale. Zaradi vrečke naj bi imeli težave z orientacijo, zaradi česar naj bi se je izogibale. 

Muha Muhe Zdravje Novo odkritje o muhah prestrašilo znanstvenike
Muha Kot videoigrica Vizita za živali Zato težko ujamete muho
Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 19:00 27.junij 2018.

    :) pozabili ste napisati, da navadne prozorne vrečke niso UV obstojne in bi imeli kmalu poplavo.

  • Avatar vec
    vec 21:30 26.junij 2018.

    pomankljiv nasvet, notri treba vržt čimnovejši (da se sveti) kovanec za 5 ali raje 10 centov- bakrenico po domače) Ampak se zna zgodit da imaš nazadnje ŠE več muh kot prej, ker to dela samo na ameriško sadno muho, naše ...prikaži večše zgleda tolk škiljo da naredi kontra učinek :) baje naj bi jim zjebalo vid, ampak kot pravim naše so školjave in dobiš reverse effect.

Sorodne novice