Ko spijo, so te lenobe prav zabavne

Foto: Profimedia
Ob teh posnetkih se boste raznežili in nasmejali.
Oglej si celoten članek

Zbudijo se le, ko se oglasi želodec, nato pa se spet "zavalijo" v varen kot in zaprejo oči.  Za razliko od ljudi, ki smo ponavadi budni čez dan in spimo ponoči, psi in mačke nimajo normalnega ritma spanja in naposled spijo večkrat na dan po nekaj ur, nekateri med njimi pa se ne dajo zmotiti in ob tem znajo biti prav zabavni. 

 

Psi v povprečju spijo pol dneva, tretjino dneva počivajo. Mačke v povprečju prespijo kar dve tretjini svojega življenja. Tako pri psih kot mačkah se dolžina spanca razlikuje glede na starost živali, saj mladički in stari kosmatinci prespijo kar večino svojega časa.

Video Rakuni: To so živalce, ki vas bodo nasmejale

Pasji in mačji spanec se močno razlikujeta od našega

Psom denimo ni treba spati v enem kosu, ampak svoj počitek prilagajajo glede na okolico. Psi seveda tudi sanjajo in večkrat  v spancu tečejo, cvilijo in celo bevskajo. Ena izmed raziskav je pokazala tudi to, da manjši psi sanjajo več kot veliki.

Video: Te vodne živali vas bodo gotovo nasmejale

Mačke pa so med spancem ves čas v pripravljenosti in jih običajno zbudi že nenavaden šum. Vendar pozanjo tudi globok spanec, a se iz njega ves čas vračajo v stanju dremeža in nazaj. 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.