Vizita za živali > Novice
691 ogledov

Ko spijo, so te lenobe prav zabavne

Pes in mačka
Ob teh posnetkih se boste raznežili in nasmejali.

Zbudijo se le, ko se oglasi želodec, nato pa se spet "zavalijo" v varen kot in zaprejo oči.  Za razliko od ljudi, ki smo ponavadi budni čez dan in spimo ponoči, psi in mačke nimajo normalnega ritma spanja in naposled spijo večkrat na dan po nekaj ur, nekateri med njimi pa se ne dajo zmotiti in ob tem znajo biti prav zabavni. 

 

Psi v povprečju spijo pol dneva, tretjino dneva počivajo. Mačke v povprečju prespijo kar dve tretjini svojega življenja. Tako pri psih kot mačkah se dolžina spanca razlikuje glede na starost živali, saj mladički in stari kosmatinci prespijo kar večino svojega časa.

Rakun Video Vizita za živali Rakuni: To so živalce, ki vas bodo nasmejale

Pasji in mačji spanec se močno razlikujeta od našega

Psom denimo ni treba spati v enem kosu, ampak svoj počitek prilagajajo glede na okolico. Psi seveda tudi sanjajo in večkrat  v spancu tečejo, cvilijo in celo bevskajo. Ena izmed raziskav je pokazala tudi to, da manjši psi sanjajo več kot veliki.

Video: Vizita za živali Te vodne živali vas bodo gotovo nasmejale

Mačke pa so med spancem ves čas v pripravljenosti in jih običajno zbudi že nenavaden šum. Vendar pozanjo tudi globok spanec, a se iz njega ves čas vračajo v stanju dremeža in nazaj. 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.