Šok nad odkritjem. Najprej je mislil, da gre za plastično vrečko ...

Foto: Profimedia
Vrečko je najprej želel pobrati. Še dobro, da je ni.
Oglej si celoten članek

Sprehajalec, ki se je v ponedeljek sprehajal po gozdu v zvezni državi Viktorija na severovzhodu Avstralije, je na drevesu opazil gnezdo insektov.

Najprej je pomislil, da gre za plastično vrečko, ki jo je želel pobrati in vreči v smeti. Ko se je približal, je sklepal, da gre za pajkovo mrežo, a komentatorji na Redditu, kjer je objavil fotografijo, so mu takoj sporočili, da tudi to ne drži. 

I was walking through the wetlands in Mildura this afternoon and went to pull this shopping bag out of the tree, once under it i realised it was a spider web... from r/australia

V resnici je šlo za gnezdo gosenic, ki imajo dolge strupene dlačice. "To je gnezdo gosenic, ki nima nič s pajki," je komentator zapisal pod objavo fotografije. "Imate veliko srečo, da se jih niste dotikali. Veliko ljudi ima močne reakcije nanje."

nevarne gosenice Pozor: čas gosenic borovega prelca

Foto: Profimedia Gosenice z dlačicami

borov prelc Vse kar morate vedeti o nevarnih dlačicah

Dlačice dražijo kožo

Dlačice na gosenicah namreč lahko močno dražijo kožo. Z njimi se gosenice povežejo in potujejo skupaj, tako da včasih dosežejo dolžino celo desetih metrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:01 18. April 2018.

    Pravzaprav se to dogaja na JV zvezne države QLD, kar se lahko prebere v časopisu "The Sunshine Coast Daily". Povsem …

  • 09:08 18. April 2018.

    Poznavanje geografije je Zurnalu povsem tuja. Zvezna država Viktorija je na Jugovzhodnem delu, severovzhodni del je Queensland.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.