Vizita za živali > Novice
12999 ogledov

Šok nad odkritjem. Najprej je mislil, da gre za plastično vrečko ...

Gnezdo gosenic na drevesu
Vrečko je najprej želel pobrati. Še dobro, da je ni.

Sprehajalec, ki se je v ponedeljek sprehajal po gozdu v zvezni državi Viktorija na severovzhodu Avstralije, je na drevesu opazil gnezdo insektov.

Najprej je pomislil, da gre za plastično vrečko, ki jo je želel pobrati in vreči v smeti. Ko se je približal, je sklepal, da gre za pajkovo mrežo, a komentatorji na Redditu, kjer je objavil fotografijo, so mu takoj sporočili, da tudi to ne drži. 

I was walking through the wetlands in Mildura this afternoon and went to pull this shopping bag out of the tree, once under it i realised it was a spider web... from r/australia

V resnici je šlo za gnezdo gosenic, ki imajo dolge strupene dlačice. "To je gnezdo gosenic, ki nima nič s pajki," je komentator zapisal pod objavo fotografije. "Imate veliko srečo, da se jih niste dotikali. Veliko ljudi ima močne reakcije nanje."

Gosenice nevarne gosenice Vizita za živali Pozor: čas gosenic borovega prelca

Gosenice z dlačicami | Avtor: Profimedia Profimedia

pinijev sprevodni prelec borov prelc Zdravje Vse kar morate vedeti o nevarnih dlačicah

Dlačice dražijo kožo

Dlačice na gosenicah namreč lahko močno dražijo kožo. Z njimi se gosenice povežejo in potujejo skupaj, tako da včasih dosežejo dolžino celo desetih metrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 10:01 18.april 2018.

    Pravzaprav se to dogaja na JV zvezne države QLD, kar se lahko prebere v časopisu "The Sunshine Coast Daily". Povsem naraven pojav, ki je intenzivnejši, če je veliko vlage. Gosenic ne uničujejo, ker so v tem predelu doma.

  • alen04 09:08 18.april 2018.

    Poznavanje geografije je Zurnalu povsem tuja. Zvezna država Viktorija je na Jugovzhodnem delu, severovzhodni del je Queensland.