Na Ferskih otokih pokol kitov in delfinov

Foto: Sea Sheperd
Foto: Sea Sheperd
Morje, rdeče od krvi. Ferski otoki so v zadnjih dneh ponovno prizorišče množičnih pobojev kitov in delfinov.
Oglej si celoten članek

Gre za tradicionalno vsakoletno manifestacijo na tem severnoatlatskem otočju, avtonomni danski pokrajini, ki naj bi predstavljala svojevrstno preizkušnjo zrelosti. Mladeniči na Ferskih otokih postanejo moški takrat, ko sodelujejo v krvavem pokolu morskih sesalcev, ki jih ubijejo s svojimi rokami.

Aktivistična skupina Sea Sheperd, katere člani protestirajo proti takšnemu barbarskemu običaju, je na Facebooku objavila šokantne fotografije morja, obarvanega v rdečo s krvjo ubitih kitov in delfinov. Dva njihova člana sta bila – medtem ko sta protestirala proti takšnim dejanjem – aretirana s strani danske mornarice.

Susan Larsen iz San Francisca in Tomu Sterathu iz Bremna grozi dveletna zaporna kazen, ker sta skušala preprečiti lov na kite in delfine, kar je v nasprotju z veljavnimi zakoni na Ferskih otokih, piše The Guardian. 

Foto: Sea Sheperd Pokol kitov in delfinov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Ferski otoki se še zmer obnašajo kot da so nad živalmi. Namesto sožitja pa oni iščejo prevlado nad ostalimi živimi …

  • 20:41 24. Julij 2015.

    se strinjam....ne vem, kdo ti je stisnil minuse, ampak kdorkoli že je, ne more biti dobrosrčen človek in spada skupaj …

  • 18:14 24. Julij 2015.

    kje je greenpeace in podobne organizacije za zaščito narave? aja teli ne delajo tega za zaslužek ampak za šport...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.