Vizita za živali > Novice
261 ogledov

Na Ferskih otokih pokol kitov in delfinov

Pokol kitov in delfinov Sea Sheperd
Morje, rdeče od krvi. Ferski otoki so v zadnjih dneh ponovno prizorišče množičnih pobojev kitov in delfinov.

Gre za tradicionalno vsakoletno manifestacijo na tem severnoatlatskem otočju, avtonomni danski pokrajini, ki naj bi predstavljala svojevrstno preizkušnjo zrelosti. Mladeniči na Ferskih otokih postanejo moški takrat, ko sodelujejo v krvavem pokolu morskih sesalcev, ki jih ubijejo s svojimi rokami.

Aktivistična skupina Sea Sheperd, katere člani protestirajo proti takšnemu barbarskemu običaju, je na Facebooku objavila šokantne fotografije morja, obarvanega v rdečo s krvjo ubitih kitov in delfinov. Dva njihova člana sta bila – medtem ko sta protestirala proti takšnim dejanjem – aretirana s strani danske mornarice.

Susan Larsen iz San Francisca in Tomu Sterathu iz Bremna grozi dveletna zaporna kazen, ker sta skušala preprečiti lov na kite in delfine, kar je v nasprotju z veljavnimi zakoni na Ferskih otokih, piše The Guardian. 

Pokol kitov in delfinov | Avtor: Sea Sheperd Sea Sheperd

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:07 25.julij 2015.

    Ferski otoki se še zmer obnašajo kot da so nad živalmi. Namesto sožitja pa oni iščejo prevlado nad ostalimi živimi bitji. To je njihova grda vrednota. Sožitje je rešitev ne pa prevlada. S tem samo uničuješ naravo od katere si odvisen.

  • marabunta 20:41 24.julij 2015.

    se strinjam....ne vem, kdo ti je stisnil minuse, ampak kdorkoli že je, ne more biti dobrosrčen človek in spada skupaj s temi morilci, strah me je, da me obdajajo taki ljudje, ki so žejni krvi, nasilja in trpljenja

  • wolfyy 18:14 24.julij 2015.

    kje je greenpeace in podobne organizacije za zaščito narave? aja teli ne delajo tega za zaslužek ampak za šport...