Neverjetno, ta žival v morju pri Lošinju

Foto: Profimedia
Zaposleni v poreški marini, ki je vse svoje življenje preživel ob morju, česa tako nenavadnega še ni videl.
Oglej si celoten članek

Zoran Pauletić, delavec poreške marine, za portal Glas Istre pove, da je v svoji karieri in življenju ob morju videl že vse mogoče; od divjih svinj, ki so plavale do otokov, ogromnih meduz in morskih psov, do letošnje pomladi pa še nikoli ni doživel, da bi mu na plovilo skušala prilesti kača.

V torek, opisuje, je s prijateljem vozil plovilo iz Podstrane. Morje je bilo mirno, vreme sončno, nekje na pol morske ožine proti Lošinju je v morju zagledal kačo.

"Ne maram jih najbolj, bal sem se, da se bo povzpela na čoln. S prijateljem nisva mogla verjeti, da plava v morju. Dolga je bila kak poldrugi meter, za katero vrsto kače gre, nisva vedela," je za Glas Istre povedal Pauletić

xxx

Pozanimal se je in odkril, da gre za nestrupeno in nenevarno, a najdaljšo kačo, ki živi na evropskih tleh, za progastega goža. Doseže lahko tudi več kot dva metra dolžine, povprečno je dolg 150 centimetrov. Delavec v poreški marini je povedal, da že nikoli v vsem svojem življenju ni videl, da bi plaval v morju.

Foto: Profimedia Progasti gož

Poškodbe propelerja Tik pred Piranskim zalivom v morju opazili 18-metrska kita

Morigenos Pomembno odkritje slovenskih znanstvenikov o delfinih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:02 26. April 2018.

    Verjetno bi ti bilo ljubše čofotanje med mišmi in podganami :). Upam, da bo več kač kot miši in podgan.

  • 15:58 26. April 2018.

    Golazen si ti.

  • 15:26 26. April 2018.

    Fuj in fej! Zdaj bom še manj plavala v morju. Pred to golaznijo ni več človek res nikjer varen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.