Vizita za živali
27136 ogledov

Neverjetno, ta žival v morju pri Lošinju

Hrvaško morje
Zaposleni v poreški marini, ki je vse svoje življenje preživel ob morju, česa tako nenavadnega še ni videl.

Zoran Pauletić, delavec poreške marine, za portal Glas Istre pove, da je v svoji karieri in življenju ob morju videl že vse mogoče; od divjih svinj, ki so plavale do otokov, ogromnih meduz in morskih psov, do letošnje pomladi pa še nikoli ni doživel, da bi mu na plovilo skušala prilesti kača.

V torek, opisuje, je s prijateljem vozil plovilo iz Podstrane. Morje je bilo mirno, vreme sončno, nekje na pol morske ožine proti Lošinju je v morju zagledal kačo.

"Ne maram jih najbolj, bal sem se, da se bo povzpela na čoln. S prijateljem nisva mogla verjeti, da plava v morju. Dolga je bila kak poldrugi meter, za katero vrsto kače gre, nisva vedela," je za Glas Istre povedal Pauletić

Pozanimal se je in odkril, da gre za nestrupeno in nenevarno, a najdaljšo kačo, ki živi na evropskih tleh, za progastega goža. Doseže lahko tudi več kot dva metra dolžine, povprečno je dolg 150 centimetrov. Delavec v poreški marini je povedal, da že nikoli v vsem svojem življenju ni videl, da bi plaval v morju.

Progasti gož | Avtor: Profimedia Profimedia

brazdasti kit Poškodbe propelerja Svet Tik pred Piranskim zalivom v morju opazili 18-metrska kita Delfin Morigenos Vizita za živali Pomembno odkritje slovenskih znanstvenikov o delfinih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • klepetava 16:02 26.april 2018.

    Verjetno bi ti bilo ljubše čofotanje med mišmi in podganami :). Upam, da bo več kač kot miši in podgan.

  • Lovebites 15:58 26.april 2018.

    Golazen si ti.

  • Vesna Dolšak 15:26 26.april 2018.

    Fuj in fej! Zdaj bom še manj plavala v morju. Pred to golaznijo ni več človek res nikjer varen.