Prosili za milost, ni je dobila

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična Fotografija je simbolična
"Institut "pomilostiteve" ali drug način opustitve izvedbe veljavne zakonodaje ni v pristojnosti inšpektorjev UVHVVR," so nam pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Oglej si celoten članek

Kot smo pisali, je bila za tri pse, ki so sodelovali pri tragičnem dogodku v Mavrlenu, odrejena evtanazija. Dva psa so uspavali kmalu po tragičnem dogodku. S spičko Kristy so nekoliko počakali, saj je bila mati mladičev, ki so ob sebi še vedno potrebovali doječo mati. 

Psička Kristy Organe prosijo, naj je ne usmrtijo

V Društvu Pit so podvomili v vpletenost Kristy pri napadu na 71-letno žensko, ki je podlegla poškodbam v napadu. Na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so poslali prošnjo, da se psice Kristy ne usmrti. V prošnji so med drugim navedli dvome, da je Kristy pri napadu sploh sodelovala, ponudili so tudi pomoč pri njeni prevzgoji. 

Pokončali 71-letnico Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Takšne so bile ugotovitve

Ker nas je zanimalo, kaj se bo s pričko zgodilo, smo povprašali na UVHVVR, kjer so bili kratki in jedrnati, saj usmrtitev veleva zakon: "UVHVVR lahko ukrepa le v skladu z veljavno zakonodajo ter v skadu z dejstvi ugotovljenimi v uradnem nadzoru. Institut "pomilostiteve" ali drug način opustitve izvedbe veljavne zakonodaje ni v pristojnosti inšpektorjev UVHVVR."

Podatka, ali je bila psička Kristy že evtanazirana, nismo dobili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:22 25. Oktober 2017.

    isto ko 133. člen kz sfrj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.