Vizita za živali > Novice
1551 ogledov

Prosili za milost, ni je dobila

Fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
"Institut "pomilostiteve" ali drug način opustitve izvedbe veljavne zakonodaje ni v pristojnosti inšpektorjev UVHVVR," so nam pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Kot smo pisali, je bila za tri pse, ki so sodelovali pri tragičnem dogodku v Mavrlenu, odrejena evtanazija. Dva psa so uspavali kmalu po tragičnem dogodku. S spičko Kristy so nekoliko počakali, saj je bila mati mladičev, ki so ob sebi še vedno potrebovali doječo mati. 

Evtanazija psa Psička Kristy Vizita za živali Organe prosijo, naj je ne usmrtijo

V Društvu Pit so podvomili v vpletenost Kristy pri napadu na 71-letno žensko, ki je podlegla poškodbam v napadu. Na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so poslali prošnjo, da se psice Kristy ne usmrti. V prošnji so med drugim navedli dvome, da je Kristy pri napadu sploh sodelovala, ponudili so tudi pomoč pri njeni prevzgoji. 

Pes z nagobčnikom Pokončali 71-letnico Vizita za živali Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Takšne so bile ugotovitve

Ker nas je zanimalo, kaj se bo s pričko zgodilo, smo povprašali na UVHVVR, kjer so bili kratki in jedrnati, saj usmrtitev veleva zakon: "UVHVVR lahko ukrepa le v skladu z veljavno zakonodajo ter v skadu z dejstvi ugotovljenimi v uradnem nadzoru. Institut "pomilostiteve" ali drug način opustitve izvedbe veljavne zakonodaje ni v pristojnosti inšpektorjev UVHVVR."

Podatka, ali je bila psička Kristy že evtanazirana, nismo dobili.

Komentarjev 1
  • ljubodoma 21:22 25.oktober 2017.

    isto ko 133. člen kz sfrj