Psička Nube viajera umrla od žalosti

Foto: Profimedia Tačke
Mnogi brezbrižni pasji skrbniki se ne zavedajo, kako njihovi psi trpijo, ko jih zapustijo ...
Oglej si celoten članek

Pretresena psička, ki jo je na letališču Palonegro v bližini kolumbijskega mesta Bucaramanga zapustil lastnik, je po več dnevnih neuspešnega čakanja umrla od žalosti.  

Psička, ki so jo veterinarji poimenovali “Nube viajera,” kar v slovenščini pomeni Potujoči oblak je mesec dni tavala po letališču in čakala, da se njen lastnik vrne. Pri tem je ovohavala mimoidoče in iskala sledi, ki bi jo lahko prepeljale do skrbnika, a je po več tednih naposled vrgla puško v koruzo.

Črna gora Junaški črnogorski pes je postal internetna zvezda

Ni imela več upanja

Obupana in strta se je zatekla v kot na letališču. Potniki in zaposleni so ji ponujali vodo, a jo je potrta psička zavračala. Čez čas je postala tako podhranjena, da ji veterinarska služba ni mogla pomagati.  Kljub temu da so jo veterinarji ponudili zdravila in hrano, se je njeno fizično in psihično stanje slabšalo iz dneva v dan, zaradi česar je na koncu tudi poginila.  

Pes poginil Pes poginil, ker je skrbnica nasvete za zdravljenje iskala na spletu

“Domnevamo, da jo je potnik zapustil. Prvi mesec, ko je bila na letališču, je po hodnikih nekoga iskala, najverjetneje svojega lastnika. Stanje čakanja je poslabšalo njeno zdravje, do te mere, ko je začela zavračati hrano,” je dejal veterinar Alejandro Sotomote Nino iz Kolumbisjke fundacije za zaščito živali.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:21 1. December 2017.

    Bedaki na letališču ! Kakšna družina bi jo vzela s seboj domov z večjimi otroci! Da bi se z njimi …

  • 20:01 29. November 2017.

    Sramotno in odvratno je tole kar se zadnje case dogaja...ljudje??? Na prste ene roke prestejem lahko ljudi, ki so LJUDJE! …

  • 12:44 29. November 2017.

    Ja, ljudje nikoli ne bomo razumeli teh živali in njihove neskončne in brezpogojne zvestobe do groba...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.