Vizita za živali > Novice
3858 ogledov

Psička Nube viajera umrla od žalosti

Tačke
Mnogi brezbrižni pasji skrbniki se ne zavedajo, kako njihovi psi trpijo, ko jih zapustijo ...

Pretresena psička, ki jo je na letališču Palonegro v bližini kolumbijskega mesta Bucaramanga zapustil lastnik, je po več dnevnih neuspešnega čakanja umrla od žalosti.  

Psička, ki so jo veterinarji poimenovali “Nube viajera,” kar v slovenščini pomeni Potujoči oblak je mesec dni tavala po letališču in čakala, da se njen lastnik vrne. Pri tem je ovohavala mimoidoče in iskala sledi, ki bi jo lahko prepeljale do skrbnika, a je po več tednih naposled vrgla puško v koruzo.

Medo pes Črna gora Vizita za živali Junaški črnogorski pes je postal internetna zvezda

Ni imela več upanja

Obupana in strta se je zatekla v kot na letališču. Potniki in zaposleni so ji ponujali vodo, a jo je potrta psička zavračala. Čez čas je postala tako podhranjena, da ji veterinarska služba ni mogla pomagati.  Kljub temu da so jo veterinarji ponudili zdravila in hrano, se je njeno fizično in psihično stanje slabšalo iz dneva v dan, zaradi česar je na koncu tudi poginila.  

računalnik slušalke Pes poginil Vizita za živali Pes poginil, ker je skrbnica nasvete za zdravljenje iskala na spletu

“Domnevamo, da jo je potnik zapustil. Prvi mesec, ko je bila na letališču, je po hodnikih nekoga iskala, najverjetneje svojega lastnika. Stanje čakanja je poslabšalo njeno zdravje, do te mere, ko je začela zavračati hrano,” je dejal veterinar Alejandro Sotomote Nino iz Kolumbisjke fundacije za zaščito živali.

Komentarjev 4
  • Simona Krajnc 16:21 01.december 2017.

    Bedaki na letališču ! Kakšna družina bi jo vzela s seboj domov z večjimi otroci! Da bi se z njimi igrala, tekala, se veselila in srečno živela dalje! Kak s ljudje nič ne znajdejo ... Umret so jo pustili vsi okrog nje!

  • zdravka 20:01 29.november 2017.

    Sramotno in odvratno je tole kar se zadnje case dogaja...ljudje??? Na prste ene roke prestejem lahko ljudi, ki so LJUDJE! RAJE IMAM ŽIVALI❤UBOGA PSIČKA😓

  • Snežinko 12:44 29.november 2017.

    Ja, ljudje nikoli ne bomo razumeli teh živali in njihove neskončne in brezpogojne zvestobe do groba...