Rentgen pokazal, da je bil jastreb ustreljen

V krilu so bile prisotne sledi šiber, kar nakazuje na nezakonit lov.
Oglej si celoten članek

''Kolegi iz črnogorskega centra za zaščito in preučevanje ptic (Centar za zaštitu i proučavanje ptica) so nam sporočili epilog primera krivolova na beloglavega jastreba Peruna,'' je sporočila Tjaša Zagoršek iz društva DOPPS.

Vizita za živali Ustrelili najveličastnejšo ujedo na Balkanu

Beloglavi jastreb Perun je bil nezakonito ustreljen 29. oktobra 2018 na območju Ulcinjskih solin. Po temeljiti akciji iskanja sledi za krivolovcem so črnogorski ornitologi na kraju pretresljivega dogodka našli krilo ustreljenega jastreba. Rentgenski pregled je pokazal, da so v krilu prisotne sledi šiber, kar jasno nakazuje na nezakonit lov na zavarovano in ogroženo vrsto.

DOPPS in Prirodoslovni muzej Slovenije sodelujeta skupaj v okviru projekta Adriatic Flyway 4, pri ugotavljanju razsežnosti nezakonitega lova s strelnim orožjem na ptice.

Ob tem v društvu želijo opozoriti, da se tudi v Sloveniji dogajajo primeri nezakonitega lova in ubijanja ptic. ''Tako je bila novembra 2011 na območju Rombona (Log pod Mangartom) ustreljena odrasla samica beloglavega jastreba, kar pa ni edini in osamljen primer nezakonitega streljanja na zavarovane vrste ptic v Sloveniji. Danes se kadaver nesrečne ptice nahaja v zbirki Prirodoslovnega muzeja Slovenije,'' so še sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:08 21. December 2018.

    DOPPS in Prirodoslovni muzej Slovenije sodelujeta skupaj v okviru projekta Adriatic Flyway 4, pri ugotavljanju razsežnosti nezakonitega lova s strelnim …

  • 14:00 21. December 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.