Vizita za živali
460 ogledov

Rentgen pokazal, da je bil jastreb ustreljen

V krilu so bile prisotne sledi šiber, kar nakazuje na nezakonit lov.

''Kolegi iz črnogorskega centra za zaščito in preučevanje ptic (Centar za zaštitu i proučavanje ptica) so nam sporočili epilog primera krivolova na beloglavega jastreba Peruna,'' je sporočila Tjaša Zagoršek iz društva DOPPS.

Vizita za živali Ustrelili najveličastnejšo ujedo na Balkanu

Beloglavi jastreb Perun je bil nezakonito ustreljen 29. oktobra 2018 na območju Ulcinjskih solin. Po temeljiti akciji iskanja sledi za krivolovcem so črnogorski ornitologi na kraju pretresljivega dogodka našli krilo ustreljenega jastreba. Rentgenski pregled je pokazal, da so v krilu prisotne sledi šiber, kar jasno nakazuje na nezakonit lov na zavarovano in ogroženo vrsto.

 | Avtor:

DOPPS in Prirodoslovni muzej Slovenije sodelujeta skupaj v okviru projekta Adriatic Flyway 4, pri ugotavljanju razsežnosti nezakonitega lova s strelnim orožjem na ptice.

Ob tem v društvu želijo opozoriti, da se tudi v Sloveniji dogajajo primeri nezakonitega lova in ubijanja ptic. ''Tako je bila novembra 2011 na območju Rombona (Log pod Mangartom) ustreljena odrasla samica beloglavega jastreba, kar pa ni edini in osamljen primer nezakonitega streljanja na zavarovane vrste ptic v Sloveniji. Danes se kadaver nesrečne ptice nahaja v zbirki Prirodoslovnega muzeja Slovenije,'' so še sporočili.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:08 21.december 2018.

    DOPPS in Prirodoslovni muzej Slovenije sodelujeta skupaj v okviru projekta Adriatic Flyway 4, pri ugotavljanju razsežnosti nezakonitega lova s strelnim orožjem na ptice......Ali to velja za vse PTICE v Sloveniji oziroma so nekatere priviligirane ? Vem zveni kot politična floskula ...prikaži več ,samo mislim resno o navadnih žvalih .

  • Charlotte_Anton 14:00 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi inn postanite del nas. to internetno spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com

Sorodne novice