Švicarji so se odločili proti kravjim rogovom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na referendumu se je okoli 53 odstotkov udeležencev odločili proti subvencijam za krave z rogovi.
Oglej si celoten članek

Referendum, ki ga je izsili švicarski kmet Armin Capaul, je spodletel. Teletom in kozličkom bodo v Švici še naprej požigali zasnove rogov, kmetom, ki se odločijo proti tej praksi pa ne bodo dodelili dodatnih državnih subvencij.

O kravah Tako je švicarski kmet izsilil referendum

V Švici ima le še okoli 10 odstotkov krav rogove, pravi iniciativa za krave z rogovi. "Oglasi idilične Švice s prelepo naravo in kravami z rogovi lažejo," so zapisali na svoji spletni strani in dodali, da ima okoli 20 odstotkov telet zaradi odstranjevanja rogov dolgoročne bolečine.

Okoljevarstveniki in društva za zaščito živali so podprli iniciativo, švicarski politiki in zvezi kmetic in podeželskih žena so ukinitvi požiganja zasnov rogov nasprotovali. Njihov glavni argument je bila varnost kmečkih družin, saj so špičasti rogovi odraslih krav lahko smrtno nevarni.
Dokazali Zato pijte mleko srečnih krav

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 30. November 2018.

    Smrtno nevarni rogovi? Japajade. Saj je res pri nas vsako sezono nekaj deset mrtvih zato, ker imajo naše krave rogove. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.