Filmi, ki škodijo vaši liniji

Foto: Profimedia Debelost Foto: Profimedia film
Nasilni in strašljivi filmi lahko pripomorejo k dodatnim kilogramom, ugotavlja raziskava strokovnjakov z libanonske ameriške univerze v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Raziskava objavljena v reviji Eating Behavio ugotavljajo, da sta glavni razlog za dodatne kilograme med takšnimi filmi stres in napeti živci, ki jih poskušamo pomiriti z mastnimi živili.

Po mnenju znanstvenikov torej ni toliko pomemben čas, ki ga preživimo pred televezorjem, pač pa vsebina na zaslonu. Gledanje komedij ali romantičnih filmov po njihovih dognanjih ne vpliva tako negativno na našo težo.

Ste vedeli? Niso vse kalorije enake

Odgovor Toliko kalorij ima koruza

Več in bolj mastno

V razsikavi je sodelovalo 84 udeležencev starih med 20 in 30 let, ki so gledali filme raznih žanrov. Pred študijo so na prostovoljcih opravili razne meritve, med gledanjem filmov pa so gledalcem na pladnju ponudili različno hrano, vključno s pokovko, čipsom, piškoti, čokolado, sladkarijami, jabolki, pomarančnim sokom in kolo. Udeleženci so lahko med filmom izbrali in jedli, kar se jim je ljubilo.

Izkazalo se je, da so tisti, ki so gledali nasilne filme, jedli več kot tisti, ki so gledali romantične filme. Obenem so posegali tudi po bolj mastnih in slanih živilih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.