Imajo starši raje starejšega ali mlajšega otroka?

Foto: Profimedia
Skoraj četrtina staršev priznala, da imajo najljubšega otroka.
Oglej si celoten članek

Večina staršev pravi, da med svojimi otroki ne dela razlik in da so jim vsi enako blizu. A nova raziskava kaže, da temu ni tako. Ta je namreč pokazala, da ima največ staršev najraje svojega najmlajšega otroka.

Raziskava med ženskami "Idealna" družina z dvema otrokoma   

Spletna stran Mumsnet je izvedla raziskavo, v kateri je sodelovalo 1185 uporabnikov, ki imajo otroke. Podobno raziskavo je naredila tudi spletna stran Gransnet, le da so za svojo fokusno skupino izbrali 1.111 uporabnikov, ki imajo vsaj enega vnuka. 

Po poročanju Independenta je v prvi raziskav skoraj četrtina uporabnikov spletne strani Mumsnet priznala, da imajo najljubšega otroka. Da jim je en vnuk bližje kot drugi, pa je odgovorilo 42 odstotokov starih staršev.  

Najraje najmlajšega

Več kot polovica staršev, ki je priznala, da imajo najljubšega otroka, je razkrila, da je to njihov najmlajši potomec. 61 odstotkov izmed njih pa jih je odgovorilo, da so drugi sinovi oziroma hčerke "bolj zapleteni in zahtevni". Na drugi strani pa je dobra četrtina dejala, de je njihov najljubši prvorojeni otrok.  

Izmed staršev, ki so priznali, da imajo najljubšega otroka, jih je 41 odstotkov dejalo, da jih ta spominja na njih same, več kot polovica pa je dejala, da jih ta otrok nasmeji bolj kakor drugi. 

Slovenija Prevladujejo družine z enim otrokom

Več kot polovici sodelujočih pa se zdi preferiranje enega izmed otrok povsem "grozno." Več kot tri četrtine jih meni, da ima lahko to negativen vpliv na druge brate in sestre.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.