Zdravje > Otrok
5196 ogledov

Imajo starši raje starejšega ali mlajšega otroka?

družina kosilo restavracija
Skoraj četrtina staršev priznala, da imajo najljubšega otroka.

Večina staršev pravi, da med svojimi otroki ne dela razlik in da so jim vsi enako blizu. A nova raziskava kaže, da temu ni tako. Ta je namreč pokazala, da ima največ staršev najraje svojega najmlajšega otroka.

Družina v gozdu Raziskava med ženskami Zdravje "Idealna" družina z dvema otrokoma   

Spletna stran Mumsnet je izvedla raziskavo, v kateri je sodelovalo 1185 uporabnikov, ki imajo otroke. Podobno raziskavo je naredila tudi spletna stran Gransnet, le da so za svojo fokusno skupino izbrali 1.111 uporabnikov, ki imajo vsaj enega vnuka. 

Po poročanju Independenta je v prvi raziskav skoraj četrtina uporabnikov spletne strani Mumsnet priznala, da imajo najljubšega otroka. Da jim je en vnuk bližje kot drugi, pa je odgovorilo 42 odstotokov starih staršev.  

Najraje najmlajšega

Več kot polovica staršev, ki je priznala, da imajo najljubšega otroka, je razkrila, da je to njihov najmlajši potomec. 61 odstotkov izmed njih pa jih je odgovorilo, da so drugi sinovi oziroma hčerke "bolj zapleteni in zahtevni". Na drugi strani pa je dobra četrtina dejala, de je njihov najljubši prvorojeni otrok.  

Izmed staršev, ki so priznali, da imajo najljubšega otroka, jih je 41 odstotkov dejalo, da jih ta spominja na njih same, več kot polovica pa je dejala, da jih ta otrok nasmeji bolj kakor drugi. 

Družina Slovenija Prevladujejo družine z enim otrokom

Več kot polovici sodelujočih pa se zdi preferiranje enega izmed otrok povsem "grozno." Več kot tri četrtine jih meni, da ima lahko to negativen vpliv na druge brate in sestre.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.