Nova znanstvena priporočila o dnevnem vnosu kalorij

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nove smernice prehranjevanja?
Oglej si celoten članek

Dnevni vnos kalorij bi morali zmanjšati na 1.800 kalorij, priporočajo nove zdravstvene smernice. Sedanje priporočilo je, da ženske zaužijejo 2.000, moški pa 2.500 kalorij na dan.

Nova kampanja angleške vladne agencije za javno zdravje (PHE) naj bi v prihodnje priporočala pravilo "400-600-600", kar pomeni, da naj bi zjutraj za zajtrk zaužili 400 kalorij, 600 za kosilo in 600 za večerjo. Ob tem sta dovoljena dva zdrava prigrizka do 100 kalorij, kar skupaj znaša 1.800 kalorij.  

Otroci Koliko kalorij v resnici potrebujejo otroci in mladostniki?

Po podatkih agencije v povprečju odrasli zaužijejo povprečno od 200 do 300 kalorij na dan več, kot bi jih morali.

"Že desetletja velja, da zmerno aktivni ljudje potrebujejo od 2.000 do 2.500 kalorij na dan, da ohranjajo svojo težo. Najnovejše kalorične smernice agencije za javno zdravje ne temeljijo na dokazih in so v bistvu laž, da bi manipulirali z ljudmi, da bi jedli manj," je za britanski časnik The Daily Telehraph dejal Christopher Snowdon, vodja ekonomije življenjskega sloga.  

Zdravje To so živila z negativnimi kalorijami

Nekateri strokovnjaki menijo, da so smernice namenoma postavili tako nizko, saj ljudje ponavadi podcenjujejo svoj dnevni vnos kalorij in vanj ne vključujejo pijač.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.