Zdravje > Prehrana
2201 ogledov

Nova znanstvena priporočila o dnevnem vnosu kalorij

Prehrana Profimedias
Nove smernice prehranjevanja?

Dnevni vnos kalorij bi morali zmanjšati na 1.800 kalorij, priporočajo nove zdravstvene smernice. Sedanje priporočilo je, da ženske zaužijejo 2.000, moški pa 2.500 kalorij na dan.

Nova kampanja angleške vladne agencije za javno zdravje (PHE) naj bi v prihodnje priporočala pravilo "400-600-600", kar pomeni, da naj bi zjutraj za zajtrk zaužili 400 kalorij, 600 za kosilo in 600 za večerjo. Ob tem sta dovoljena dva zdrava prigrizka do 100 kalorij, kar skupaj znaša 1.800 kalorij.  

Otroci v vrtcu Otroci Zdravje Koliko kalorij v resnici potrebujejo otroci in mladostniki?

Po podatkih agencije v povprečju odrasli zaužijejo povprečno od 200 do 300 kalorij na dan več, kot bi jih morali.

"Že desetletja velja, da zmerno aktivni ljudje potrebujejo od 2.000 do 2.500 kalorij na dan, da ohranjajo svojo težo. Najnovejše kalorične smernice agencije za javno zdravje ne temeljijo na dokazih in so v bistvu laž, da bi manipulirali z ljudmi, da bi jedli manj," je za britanski časnik The Daily Telehraph dejal Christopher Snowdon, vodja ekonomije življenjskega sloga.  

papaja Zdravje To so živila z negativnimi kalorijami

Nekateri strokovnjaki menijo, da so smernice namenoma postavili tako nizko, saj ljudje ponavadi podcenjujejo svoj dnevni vnos kalorij in vanj ne vključujejo pijač.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.