Zdravje > Fitnes
1214 ogledov

To so živila z negativnimi kalorijami

papaja Shutterstock
Znana nutricionistka je predstavila izbiro živil s katerimi izgubljamo kilograme.

Preverite, s katerimi desetimi živili boste zelo hitro shujšali. Nutricionistka Daisy Connor je predstavila lestvico desetih živil, ki imajo tako imenovane negativne kalorije. To pomeni, da določena hrana za svojo prebavo od telesa zahteva večjo porabo energije, kot pa je njena dejanska energijska vrednost.

Živila z lestvice

Skodelica kave brez sladkorja in mleka vsebuje dve kaloriji. Kava tudi v zmernih odmerkih stimulira telo, da porablja kalorije.

Čili ima 40 kalorij na sto gramov. Kapsaicin v čiliju povzroči, da telo pospešeno porablja kalorije takoj po zaužitju.

razno 06.06.13. paradiznik, sadje, zelenjava, roke, cesnjev, kmet, pridelovalec, | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Paradižniki imajo le 18 kalorij na sto gramov, predvsem kuhan paradižnik je odličen za uravnavanje visokega krvnega pritiska. Poleg tega znižuje raven slabega holesterola. 

Meso piščanca ima 172 kalorij na sto gramov, pusto meso purana pa le 144 kalorij na sto gramov. Meso je sicer tudi odličen vir beljakovin. 

Na njeno lestvico je Daisy Connor uvrstila tudi šparglje, ki imajo 20 kalorij na sto gramov. Poleg tega imajo tudi diuretične lastnosti.

Kumare imajo le 16 kalorij na sto gramov, v večini so sestavljene iz vode.

V sam vrh živil z negativnimi kalorijami je Daisy Connor uvrstila tudi papajo, ki ima 42 kalorij na sto gramov. Visoka vsebnost vlaknin pomaga pri zaprtosti, poleg tega je močan antioksidant.

Zelena jabolka imajo na sto gramov le 52 kalorij. Dajejo vam občutek sitosti, poleg tega so bogate z vlakninami, ki znižujejo glikemični indeks.

Cvetača ima 25 kalorij na sto gramov. Priporočljiva je tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina C. 

Zelena ima le 16 kalorij na sto gramov. Tri četrtine zelene je sestavljene iz vode, ostalo so vlaknine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.