Nove številke: Ta podatek nas lahko resnično skrbi!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Več okužb v primerjavi s preteklo nedeljo, a resnično nas lahko skrbi velik porast sprejetih v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Ob 887 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 143 okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 16,1 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi 6.416 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je malenkost zvišalo in znaša 427,3. Prav tako se je dvignila 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki je trenutno 244,6. 

Ogromen skok sprejetih v bolnišnico

V primerjavi s preteklo nedeljo, ko je bilo potrjenih 116 novih okužb, to pomeni 23 odstoten porast. V bolnišnico so prejšnjo nedeljo sprejeli šest bolnikov, to pa kar 16, kar pomeni 166 odstotni prirast. Porast sprejetih covidnih bolnikov v bolnišnico je bil v celotnem preteklem tednu v primerjavi s tednom pred tem - zadnji četrtek so denimo sprejeli v bolnišnico 29 bolnikov, medtem ko so jih en teden prej "le" osem. To pomeni za 268 odstotkov več.

Zaradi bolezni covid-19 se v bolnišnicah zdravi 141 bolnikov, od tega jih je 27 na oddelkih za intenzivno terapijo.

Epidemija v Sloveniji raste, po evropskih kriterijih smo že obarvani rdeče, kar pomeni, da je 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev višja od 200.

Strokovna skupina danes o semaforju ukrepov 

Strokovna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje je pripravila semafor ukrepov, ki bo veljal ob zaostrovanju epidemije.

Covid-19 Danes o semaforju ukrepov: Te nove omejitve so na mizi!

O njem bodo razpravljali danes, predvidevajo pa, da bo ob naraščanju števila okužb potrebno pogostejše testiranje za izvajanje pogoja PCT, načrtujejo tudi omejitev strank v trgovinah in storitvenih dejavnostih. Zaradi 40 odstotne precepljenosti bo glavni kriterij za določanje ukrepov zasedenost bolniških postelj. 

PCT ni potreben Krek: "Jeseni bo veljal čisto nov semafor ukrepov"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:32 30. Avgust 2021.

    Dajte prosim še enkrat pandemijo, mi pride prav, pa prosim še kakšne bonuse zraven, da si lahko privoščim kak kos …

  • 11:57 30. Avgust 2021.

    A je spet mejnik padel .............................................................................................................................................na glavo?

  • MS
    11:55 30. Avgust 2021.

    PONOVNO! PONOVNO!...... Virus bomo lahko ukrotili zgolj z visoko precepljenostjo populacije, tako kot so veliko bolj kužen virus črnih koz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.