Zdravje
12693 ogledov

Nove številke: Ta podatek nas lahko resnično skrbi!

Covid-19 Profimedia
Več okužb v primerjavi s preteklo nedeljo, a resnično nas lahko skrbi velik porast sprejetih v bolnišnico.

Ob 887 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 143 okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 16,1 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi 6.416 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je malenkost zvišalo in znaša 427,3. Prav tako se je dvignila 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki je trenutno 244,6. 

Ogromen skok sprejetih v bolnišnico

V primerjavi s preteklo nedeljo, ko je bilo potrjenih 116 novih okužb, to pomeni 23 odstoten porast. V bolnišnico so prejšnjo nedeljo sprejeli šest bolnikov, to pa kar 16, kar pomeni 166 odstotni prirast. Porast sprejetih covidnih bolnikov v bolnišnico je bil v celotnem preteklem tednu v primerjavi s tednom pred tem - zadnji četrtek so denimo sprejeli v bolnišnico 29 bolnikov, medtem ko so jih en teden prej "le" osem. To pomeni za 268 odstotkov več.

Zaradi bolezni covid-19 se v bolnišnicah zdravi 141 bolnikov, od tega jih je 27 na oddelkih za intenzivno terapijo.

Epidemija v Sloveniji raste, po evropskih kriterijih smo že obarvani rdeče, kar pomeni, da je 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev višja od 200.

Strokovna skupina danes o semaforju ukrepov 

Strokovna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje je pripravila semafor ukrepov, ki bo veljal ob zaostrovanju epidemije.

Vlada Mateja Logar Milan Krek Covid-19 Slovenija Danes o semaforju ukrepov: Te nove omejitve so na mizi!

O njem bodo razpravljali danes, predvidevajo pa, da bo ob naraščanju števila okužb potrebno pogostejše testiranje za izvajanje pogoja PCT, načrtujejo tudi omejitev strank v trgovinah in storitvenih dejavnostih. Zaradi 40 odstotne precepljenosti bo glavni kriterij za določanje ukrepov zasedenost bolniških postelj. 

brezje PCT ni potreben Slovenija Krek: "Jeseni bo veljal čisto nov semafor ukrepov"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • LukaMB 17:32 30.avgust 2021.

    Dajte prosim še enkrat pandemijo, mi pride prav, pa prosim še kakšne bonuse zraven, da si lahko privoščim kak kos kruha več.

  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 11:57 30.avgust 2021.

    A je spet mejnik padel .............................................................................................................................................na glavo?

  • Avatar MS
    MS 11:55 30.avgust 2021.

    PONOVNO! PONOVNO!...... Virus bomo lahko ukrotili zgolj z visoko precepljenostjo populacije, tako kot so veliko bolj kužen virus črnih koz leta 1972 v v stari jugi vpičlih 3 tednih popolnoma eliminirali! Kako? Ker je od 22 mio prebivalcev bilo cepljenih ...prikaži več kar 18 mio! S tem so rešili enormno število človeških življenj in rešili gospodarstvo! Pri nas v letu in pol ne zmorejo ukrotiti covid 19 "malo hujšega prehlada" kot ga imenujejo antivaxerji!