Oblikovanje telesa: Je to dovolj? Bo šlo? Ali sploh kaj napredujem?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rezultati: Tako, tako. Počutje: Odlično!
Oglej si celoten članek

Foto: Rehamed Po prvih desetih obiska je prišla na vrsto težko pričakovana prva meritev telesa. Prvi rezultati so torej tu in priznam, da se jih bojim. Občutka, da bi se oblika telesa spremenila, še ni, le tehtnica je pokazala kilogram in pol manj. Je to dovolj? Bo šlo? Ali sploh kaj napredujem?

"Odstotek telesne maščobe vam je padel za 0,3 odstotka, kar je super," me pohvali moja trenerka, kineziologinja Urška Levstik

Prosim? To ni nič. Nekaj kilogramov preveč, mišična masa v redu, kar se maščobe tiče, so odstotki nad zgornjo mejo, so mi povedali ob prvi analizi. 

No, vsaj indeks telesne mase - moje razmerje med telesno težo in višino -  lepo pada. Je bojazen odveč? Obe dekleti pravita, da sem preveč neučakana in da mi gre odlično. Kar se metabolizma tiče - nič novega. In spet smo pri emšu, ko gre vse tako počasi.

"Bazalni metabolizem je minimalno število kalorij, ki jih telo potrebuje v mirovanju za normalno delovanje. Pri meni je slab, star tako kot jaz in lahko bi bil bistveno boljši."
 

Lipomasaža samo v pomoč

"Glede na vašo starost in hormonske spremembe, se mi zdijo vaši rezultati precej dobri. Lahko bi bii precej slabši, če ne bi veliko sami delali, če ne bi hodilo na fitnes, v savno. Če bi prihajali samo na naš lipomasažni aparat, bi bilo precej slabše," me ob merjenju pohvalijo v Rehamedu. 

 Lipomasažni aparat za stimuliranje kože ali tehnika endermologije,  ko pomoč pri zmanjšanju maščobnih oblog.
 

Še dobro, da sem se odločila narediti nekaj zase, res je bil zadnji čas. Že tako in tako gre zelo počasi: "Še naprej pijte veliko vode, skupaj s tekočino gredo ven toksini, " je prve rezultate, ki jih je pokazal analizator, tehtnici podobna naprava za merjenje sestave telesa, pokomentirala Tina Perkič iz Rehameda.

Kaj pa obseg?

Sledi merjenje obsega; trebuh: 2 cm manj, roke: 2,5 cm, noge: 1,5.

Kaj pa to pomeni, vprašam Tino, ki je, ne morem verjeti, prijetno presenečena: "Na rokah za dva centimetra manj? To je super! Mogoče bi več pričakovala okoli trebuha, čeprav so rezultati lepi. Na nogah nisva veliko delali, vendar se kar pozna. Dobro, kar tako naprej," dodaja. 

Vode se hitro naveličaš

Z jedilnika sem črtala sladkarije, omejila kruh, testenine in krompir. Na dan popijem najmanj tri litre vode, ki ji dodam malo limone. Same vode, se namreč hitro naveličaš. Moji obroki so nekoliko bolj redni, zanje si poskušam vzeti čas, čaprav bo na tem treba veliko še delati. Ko sem lačna, posežem po oreščkih. Na čokolado in sladoled sem kar nekako pozabila. Juhej!

Ponosna nase

Zame dieta ni na prvem mestu. Najbolj pomembno je, da se po vseh teh obiskih v salonu in na fitnesu odlično počutim. V tem mesecu sem pozabila na PMS, ki ga po dolgem času ni bilo. Imam veliko več energije, skratka, zelo sem zadovoljna, da sem se odločila za ta izziv. 

Odlična motivacija

Napovedi trenerke, da so meritve dobra motivacija za delo v telovadnici, držijo kot pribito: "Motiviramo se lahko z dodatnim nagrajevanjem; na primer, da se ob ponedeljkih tehtamo, zmerimo obsege in se ob določenem dosegu cilja nekako nagradimo. Veliko žensk se odloči za nakup novih oblačil ali rezervacijo dopusta. Kmalu bosta počutje in videz veliko izboljšana in takrat veliko ljudi ugotovi, da je to največja nagrada," mi pojasni ob tem. Sicer si eni pomagajo s stavo, drugi z obljubo prijateljem ali partnerju: "K vadbi in zdravem prehranjevanju povabite svoje prijatelje in družino, in tako spodbujate drug drugega," dodaja. Tega sama zaenkrat ne potrebujem, dobro počutje je odlična motivacija. Se že veselim prihodnjih meritev. 

Nasveti o oblikovanju telesa

Na Žurnalu24.si smo začeli z izzivom ženskega oblikovanja telesa, v katerem tri novinarke v različnih starostnih obdobjih in okoliščinah objektivno pišejo o dolgoročnem oblikovanju telesa. Več o izzivu si lahko preberete v spodnjem članku.

Tri zgodbe Objektivno raziskovanje o oblikovanju ženskega telesa
Prva je 51-letna mati, ki ima težave predvzem zaradi hormonskih sprememb. Njene prve objave so tukaj:

Izziv Oblikovanje telesa: Ker že voham pomlad in seveda, ta nesrečni emšo

Maščobe v telesu Oblikovanje telesa: Takšnih rezultatov nisem pričakovala in tehtnica ne pove vsega

Druga novinarka je 34-letna mati dveh otrok, ki je zaradi hitrega načina življenja pozabila na svoje telo. Njene prve objave tukaj:

Izziv 34-letna mati dveh malčkov nad celulit
Prehrana Prehrana: O oblikovanju telesa, ki zdrži vse življenje

Oblikovanje telesa Oblikovanje telesa: Tako je spanje povezano s hujšanjem

Tretja dama je 39-letnica, ki ima težave s sedečim načinom življenja.

Zdravje 39-letnica in diete: Tehtnica se mi zlobno reži v obraz
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.