Pozor, tega izdelka ne kupujte

Foto: Profimedia
Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklica.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical verižico za dudo z leseno priponko kitajskega proizvajalca-  Analize so namreč pokazale, da verižica za dudo ni prestala preskusov, določenih s standardom, kar predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, so sporočili z inšpektorata.

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Podatki o izdelku

  • Ime izdelka: Verižica za dudo  z leseno priponko (različni motivi)
  • Št. artikla:---
  • EAN koda: ---
  • Proizvajalec: Zhejiang
  • Prodajalec: Klavdija Šeneker, Sv. Boštjan 5, 2370 Dravograd, Kleopatra ART

Številne nepravilnosti

Izdelek je konstrukcijsko neustrezen, verižica se pretrga, luknje imajo ostre grobe ostanke končne obdelave, nastanejo majhni delci in majhne kroglice, ventilacijske odprtine niso ustrezne. Oznake ter delno opozorila so neskladni, so zapisali v sporočilu.

Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklical. Inšpektorat kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Zdravstveni inšpektorat je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev držal oziroma verižic za dude z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, in sicer na določene mehanske in kemijske parametre ter ustreznost označevanja. Vzorec je bil ocenjen kot neskladen z zakonom o splošni varnosti proizvodov, so še sporočili z zdravstvenega inšpektorata.

Zdravje Pozor, odpoklic živila zaradi visoke vsebnosti strupene kisline

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.