Zdravje > Otrok
805 ogledov

Pozor, tega izdelka ne kupujte

Nakupovalni voziček - igrače
Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklica.

Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical verižico za dudo z leseno priponko kitajskega proizvajalca-  Analize so namreč pokazale, da verižica za dudo ni prestala preskusov, določenih s standardom, kar predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, so sporočili z inšpektorata.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Podatki o izdelku

  • Ime izdelka: Verižica za dudo  z leseno priponko (različni motivi)
  • Št. artikla:---
  • EAN koda: ---
  • Proizvajalec: Zhejiang
  • Prodajalec: Klavdija Šeneker, Sv. Boštjan 5, 2370 Dravograd, Kleopatra ART

Številne nepravilnosti

Izdelek je konstrukcijsko neustrezen, verižica se pretrga, luknje imajo ostre grobe ostanke končne obdelave, nastanejo majhni delci in majhne kroglice, ventilacijske odprtine niso ustrezne. Oznake ter delno opozorila so neskladni, so zapisali v sporočilu.

Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklical. Inšpektorat kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Zdravstveni inšpektorat je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev držal oziroma verižic za dude z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, in sicer na določene mehanske in kemijske parametre ter ustreznost označevanja. Vzorec je bil ocenjen kot neskladen z zakonom o splošni varnosti proizvodov, so še sporočili z zdravstvenega inšpektorata.

Nakupovanje Zdravje Pozor, odpoklic živila zaradi visoke vsebnosti strupene kisline

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice