Zdravje > Aktualno
9642 ogledov

Pozor, Müller umika izdelek zaradi tega nevidnega zastrupljevalca

Mueller Müller Muller
Izdelek lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Zdravstveni inšpektorat RS je bil preko sistema RASFF obveščen, da je bil na slovensko tržišče distribuiran Lonček TO GO "LAMA" 350. Testiranja so pokazala previsoko specifično migracijo formaldehida, zato izdelek lahko predstavlja tveganje za zdravje.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat Zdravstveni inšpektorat

Podatki o izdelku:

Izdelek: Lonček TO GO »LAMA« 350 ml

EAN koda:4032037629318

LAN:73015

Dobavitelj:Cepewa GmbH, Nemčija

Prodajalec: Mueller Drogerija d.o.o., Tacenska cesta 26,  Ljubljana

Prodajalec izdelka v Sloveniji  je Mueller Drogerija, iz podjetja so sporočili, da so izdelek umaknili in obvestili potrošnike. "Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, svetujemo, naj ga ne uporabljajo in naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu," dodaja zdravstveni inšpektorat.

Formaldehid

Strupen, rakotvoren, alergen – tako strokovnjaki opisujejo formaldehid. To je brezbarven plin ostrega vonja, ki se mu je praktično nemogoče izogniti. Čeprav je dokazano škodljiv za zdravje ljudi, njegova proizvodnja iz leta v leto narašča. Formaldehid najdemo v pohištvu, talnih oblogah, izolaciji, kozmetičnih izdelkih. Prisoten je v izpušnih plinih, tobačnem dimu, v ozračje se sprošča med požari in je sestavni del smoga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.