Zdravje > Otrok
8173 ogledov

Pozor, ne kupujte tega izdelka

nakupovalni voziček igrače
Slovenija prijavila nevarni izdelek...

Na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je Slovenija prijavila nevarno igračo. "Plastični material iz katerega je izdelana punčka vsebuje bis (2-ethylhexyl) ftalat (DEHP), v količini 27.2 % teže," opozarja ZPS, kar pomeni, da igrača ni skladna z direktivo REACH. Ta določa, da proizvajalci, uvozniki in drugi udeleženci v dobavni verigi zagotovijo podatke o lastnostih kemikalij in načinih zmanjšanja tveganja pri njihovi uporabi, uporabnikom pa prinaša ustrezne informacije o varni uporabi in morebitnih škodljivih vplivih.

 | Avtor: ZPS ZPS

Podatki o izdelku

  • Kategorija: Igrače
  • Izdelek: Set s plastično punčko
  • Znamka: Doc McStuffins
  • Ime: Toy Hospital - Doctor's Bag Set
  • Tip / številka modela: No. 327

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

otrok deklica knjiga knjige branje Raziskava Zdravje Snovi, ki nižajo IQ otroka

Ftalati

Ftalati so hlapne tekočine, ki se uporabljajo v industriji plastike kot mehčala oz. kot plastifikatorje. So brez barve in okusa in so skoraj povsod. Nekoč so ftalati veljali za ne nevarne vendar so v zadnjem času pod vedno večjim nadzorom in vedno več študij dokazuje, da so lahko zelo nevarni predvsem za dojenčke in otroke. Vse več študij poroča, da izpostavljenost ftalatom preko hrane lahko povzroči nevarne metabolične in hormonske spremembe, predvsem v fazi razvoja-

Nakupovalni voziček Odpoklic Zdravje Pozor, še en odpoklic potencialno nevarnega živila
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.