Zdravje > Aktualno
6263 ogledov

Pozor, ne kupujte tega izdelka

nakupovanje Shutterstock
V izdelku prepovedana barvila.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev kozmetičnih izdelkov za otroke z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so analizirali v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano ter glede barvil v švicarskem laboratoriju.

 | Avtor: Zdravstveni Inšpektorat RS Zdravstveni Inšpektorat RS

V izdelku prepovedani barvili

Opravljene analize so pokazale, da sta v Setu barv za lase Hair studio nizozemskega proizvajalca barvili, ki nista na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih in dodatno, glede na izvedeno analizo, vsebuje barvila, ki niso navedena v seznamu sestavin. Prav tako navodilo za uporabo ni v slovenskem jeziku. Prodajalec je izdelke umaknil in odpoklical s prodaje. 

Podatki o izdelku: 

Ime izdelka: Set barv za lase Hair studio

Št. artikla: 27585

EAN koda: 8711866275854

Lot: 041117

Proizvajalec: Johntoy B.V., P.O. BOX 451 NL2740AL, Waddinxveen, Nizozemska

Distributer: Baron International d.o.o, Obrežje 4, 1433 Radeče


Potrošnikom še svetujejo, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo prodajalcu.

Mueller Müller Muller Zdravje Mueller sporoča, da zaradi nevarnosti poškodb umika izdelek nakupovalni voziček Zdravje Pozor, v izdelkih preveč snovi, ki lahko ogrozita vaše zdravje

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.