Pravijo jim "cepilni sladokusci". Kdo so?

Foto: Epa
Foto: Epa
Pristojne je strah, da bodo vplivali na njihovo kampanjo cepljenja.
Oglej si celoten članek

Za skupino ljudi, ki so v lovu na cepivo točno enega proizvajalca, so celo skovali ime - cepilni sladokusci. 

Gre za pojav v Braziliji, kjer številnim ni žal stati v vrstah več ur ali se odpeljati v drugo mesto, vse zato, da bi prejeli cepivo Pfizerja. Prek družbenih omrežij delijo informacije, katero cepivo je določeni dan na voljo v določenem cepilnem centru in kako dolge so vrste. 

Informacije osvežujejo preko celega dne. Ko se razširi vest, da so nekje prejeli novo pošiljko Pfizerjevega cepiva, se ogromno ljudi zgrne v to cepilno mesto. 

Tako imenovani cepilni sladokusci ne želijo prejeti cepivo AstraZeneca ali kitajskega Sinovaca, čeprav sta slednja dva v največji meri v brazilskem programu cepljenja. 

V Braziliji je sicer cepljena komaj četrtina prebivalstva. Umrlih zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom je 600 tisoč. Pristojni so v strahu, da bo se bo kampanja cepljenja še upočasila, če bodo ljudje želeli prejemati le cepiva enega proizvajalca. 

Covid-19 Opozorila: Necepljenost najbolj ogroža to skupino prebivalstva Covid-19 Resne razprave. Pri nas obvezno cepljenje za to skupino ljudi?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:00 3. September 2021.

    Prismojeni ste s takimi članki. A se še kaj drugega dogaja po svetu al iščete samo zgodbe o koroni?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.