Smrtonosni virus izpred nekaj let se spet širi

Foto: EPA
Foto: EPA
Resno opozorilo Svetovne zdravstvene organizacije.
Oglej si celoten članek

Novo naglo širjenje ebole. Ta se je znova pojavila v Demokratični republiki Kongo, kjer so identificirali najmanj 50 primerov v regiji vzdolž Srenjeafriške republike, je včeraj objavila Svetovna zdravstvena organizacija. 

Odkar so oblasti 1. junija razglasile epidemijo, je umrlo že 20 ljudi. "Gre za zelo aktivno žarišče, rekel bi, da imamo veliko razlogov za skrbi," je izpostavil strokovnjak Svetovne zdravstvene organizacije Mike Ryan. 

Gre za široko geografsko območje, ki vključuje del porečja reke Kongo, v katerem so skupnosti zelo povezane. "Opozarjam, da zdaj, v dobi covida-19, ko so številke še relativno majhne, ne izpuščamo pozornosti tudi glede drugih bolezni, ki se pojavljajo," je rekel Ryan. 

Pri tem je omenil žarišča v Kongu, kjer so sicer junija razglasili konec epidemije. Na teh območjih je bilo v dveh letih potrjenih 3.463 primerov, umrlo je okrog 2.277 ljudi. 

Zdravje "Novi koronavirus še lahko spravimo pod nadzor"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:26 14. Julij 2020.

    Vse ok. Bring it on! MMS+HCl...

  • 10:10 14. Julij 2020.

    a bi že enkrat nehali nabijati laži od WHO in njenega vodjo mafijoza Pedrosa? kako čudo, da so se vsi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.