Zdravje
4675 ogledov

Smrtonosni virus izpred nekaj let se spet širi

ebola, zdravniki, zaščitna maska EPA
Resno opozorilo Svetovne zdravstvene organizacije.

Novo naglo širjenje ebole. Ta se je znova pojavila v Demokratični republiki Kongo, kjer so identificirali najmanj 50 primerov v regiji vzdolž Srenjeafriške republike, je včeraj objavila Svetovna zdravstvena organizacija. 

Odkar so oblasti 1. junija razglasile epidemijo, je umrlo že 20 ljudi. "Gre za zelo aktivno žarišče, rekel bi, da imamo veliko razlogov za skrbi," je izpostavil strokovnjak Svetovne zdravstvene organizacije Mike Ryan. 

Gre za široko geografsko območje, ki vključuje del porečja reke Kongo, v katerem so skupnosti zelo povezane. "Opozarjam, da zdaj, v dobi covida-19, ko so številke še relativno majhne, ne izpuščamo pozornosti tudi glede drugih bolezni, ki se pojavljajo," je rekel Ryan. 

Pri tem je omenil žarišča v Kongu, kjer so sicer junija razglasili konec epidemije. Na teh območjih je bilo v dveh letih potrjenih 3.463 primerov, umrlo je okrog 2.277 ljudi. 

Maske Zdravje "Novi koronavirus še lahko spravimo pod nadzor"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • suineg78 11:26 14.julij 2020.

    Vse ok. Bring it on! MMS+HCl...

  • Avatar right
    right 10:10 14.julij 2020.

    a bi že enkrat nehali nabijati laži od WHO in njenega vodjo mafijoza Pedrosa? kako čudo, da so se vsi virusi iz zgodovine in od danes kar naenkrat pojavili in ogrožajo vse v prek. ogroža ga par posameznikov ki bi ...prikaži več jih bilo treba..... ve se kaj

Sorodne novice