Zdravje
1285 ogledov

"Novi koronavirus še lahko spravimo pod nadzor"

Maske Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask
Močan izbruh novega koronavirusa je še vedno moč spraviti pod nadzor, je danes ocenil prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Število okužb po svetu se je sicer v zadnjih šestih tednih več kot podvojilo. "Obstajajo številni primeri z vsega sveta, ki kažejo, da je moč epidemijo, tudi če je zelo intenzivna, imeti pod nadzorom," je v izjavi za medije danes dejal Tedros in pri tem kot primere navedel Španijo, Italijo in Južno Korejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa so doslej po svetu potrdili več kot 12,3 milijona okužb z virusom sars-cov-2. Ozdravelo je 6,5 milijona ljudi. Zaradi covida-19 je umrlo 555.977 bolnikov. Na prvih treh mestih po številu okužb so ZDA, Brazilija in Indija. ZDA in Brazilija sta tudi prvi dve državi z največ smrtnimi primeri zaradi covida-19, sledi jima Velika Britanija.

Covid-19 Kitajci prižgali alarm Zdravje "Nova virusna pljučnica, ki je nevarnejša od covida-19"

Uradno je bilo diagnosticiranih več kot 12 milijonov primerov, od katerih jih je vsaj 6,5 milijona danes ozdravljenih.

V primeru ponovnega pojavljanja primerov je treba "hitro ukrepati", je vztrajala Maria Van Kerkhove, ki je pri WHO pristojna za covid-19, je pozvala k hitremu ukrepanju ob pojavu novih primerov novega koronavirusa. Direktor WHO za izredne razmere Michael Ryan pa je pristojne v posameznih državah pozval, naj hitro odkrijejo vire okužb, da bi se tako izognili zaprtju celotnih držav.

Hrvaška Covid-19 Zdravje Hrvati pri pacientih ugotavljajo te nove simptome

Po svetu so v zadnjih 24 urah zabeležili rekordna 228.102 primera nove okužbe z novim koronavirusom. Največje povečanje novih okužb so potrdili v ZDA, Braziliji, Indiji in Južni Afriki. Predhodno je WHO tovrstni rekord zabeležil 4. julija, ko so po svetu potrdili 212.326 novih okužb.

Število smrti zaradi covida-19 po svetu medtem po podatkih WHO ostaja stabilno. Zaradi bolezni, ki jo povzroča sars-cov-2, umre približno 5000 bolnikov s covidom-19 na dan, poroča na spletni strani Reuters.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar Okseltella
    Okseltella 01:13 11.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • Avatar right
    right 20:17 10.julij 2020.

    Pedros, začepi to mafijsko gofljo