Zdravje
32320 ogledov

"Nova virusna pljučnica, ki je nevarnejša od covida-19"

Covid-19 Epa
Opozorilo ljudem, naj ne potujejo na to območje.

Kitajsko veleposlaništvo v Kazahstanu je opozorilo svoje državljane v tej državi, naj bodo previdni zaradi pojava nove virusne pljučnice, za katero se zdi, da je še bolj nevarna kot covid-19, bolezen, ki je povzročila trenutno aktualno pandemijo. 

Zaradi te nove pljučnice in novega koronavirusa v istem času so diplomati zdravstveno stanje v Kazahstanu opisali kot izredno slabo. Od začetka leta so v tej državi zaradi vnetja pljuč umrle 1772 osebe. Le junija so zabeležili 628 smrti, ki vključujejo tudi kitajske državljane, piše v uradnem sporočilu na spletni strani veleposlaništva. 

"Stopnja umrljivosti te bolezni je precej višja kot stopnja umrljivosti pri koronavirusu, vnetju pljuč," piše v sporočilu. 

Zadevo preučujejo 

Kazahstansko ministrstvo za zdravje je že naročilo primerjalno študijo tega novega virusnega vnetja pljuč, a končnih rezultatov še ni. 

Državljanom so priporočili, da sprejmejo enake previdnostne ukrepe kot pri novem koronavirusu. Svetujejo jim, da se zadržujejo doma, da se izogibajo gnečam, nosijo zaščitne maske, da si pogosto umivajo roke in poiščejo zdravniško pomoč v primeru kakršnih koli simptomov bolezni. 

Zgovorni podatki 

Russia Today obvešča, da je kazahstansko ministrstvo za zdravje sporočilo, da je med 29. junijem in 5. julijem zabeleženih več kot 32 tisoč primerov vnetja pljuč in več kot 9.400 primerov okužbe z novim koronavirusom. V tem obdobju je umrlo 451 ljudi, 76 obolelih s covidom-19. 

Strokovnjaki opozarjajo še, da se je stopnja umrljivosti zaradi vnetja pljuč v Kazahstanu junija letos v primerjavi z lanskim letom povišala za kar štirikrat. Mnogim obolelim niso diagnosticirali bolezni covid-19. 

Težave v zdravstvu 

Predsednik Kazahstana Kasim-Jomart Tokajev je v uradni izjavi povedal, da se država bojuje z drugim valom novega koronavirusa, skupaj z velikimi težavami zaradi primerov vnetja pljuč. 

Porast primerov pljučnic v Kazahstanu je velik izziv za tamkajšnji zdravstveni sistem, ki se sooča s premajhnim številom bolnišničnih kapacitet pa tudi zdravstvenega osebja, opreme za testiranje in zdravil. 

Covid-19 Covid-19 Zdravje Najnovejša dognanja o virusu še poglabljajo skrbi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar right
    right 10:07 11.julij 2020.

    ni večjega in nevarnejšega virusa od skrajnih levakov

  • miho 08:18 11.julij 2020.

    Ves planet je pogubljen.

  • Avatar Okseltella
    Okseltella 01:13 11.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw