Svet
1899 ogledov

"Danes je najhujši dan od začetka boja s koronavirusom!"

Ana Brnabić EPA
V zadnjih 24 urah so v Srbiji zabeležili še 386 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 18 bolnikov s covidom-19.

"Danes je, na žalost, po veliko merilih najhujši dan od začetka boja s koronavirusom. V zadnjih 24 urah je zaradi novega koronavirusa umrlo 18 ljudi," je povedala premierka Ana Brnabić na izredni novinarski konferenci, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Nazadnje so opravili 8646 testiranj na novi koronavirus in potrdili 386 okužb. Vse skupaj se je doslej v Srbiji okužilo 17.728 ljudi. Za covidom-19 je umrlo 370 ljudi. Na ventilatorjih je 130 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19. Še vedno so razmere najbolj kritične v Beogradu, sledijo Šabac, Kragujevac in Novi Pazar, je dejala Brnabićeva.

Hrvaška plaža Srhljiv rekord Svet Hrvaška stopila na nevarno pot, obetajo se novi ukrepi na mejah

Pojasnila je, da je bilo največ bolnikov ventilatorjih 12. aprila, in sicer 146. Največ novih okužb v enem dnevu, 445, pa so zabeležili 16. aprila. Po njenih besedah današnji podatki kažejo na dramatično poslabšanje razmer glede pandemije covida-19, kar velja za celotno regijo in tudi druge dele sveta.

Če se razmere ne bodo umirile, bo Srbija uvedla tudi najstrožje ukrepe, da bi zaščitila zdravje in življenja ljudi, je poudarila srbska premierka. "Verjamem, da lahko vsi skupaj vzpostavimo nadzor nad temi številkami, tudi brez popolne prepovedi gibanja," je dejala. Dodala je, da je za to potrebna popolna disciplina vsakega posameznika.

Bosna in Hercegovina koronavirus Covid-19 Svet Tudi iz BIH prihajajo skrb vzbujajoči podatki

Kaže, da bo vse odvisno od tega, ali bodo ukrepi, sprejeti pred desetimi dnevi, prinesli rezultate, je še dejala. Vendar se bodo po njenih besedah v naslednjih treh do petih dneh videle posledice "povsem neodgovornega zbiranja na protestih".

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.