Zdravje > Aktualno
1042 ogledov

UKC Maribor: Prvega bolnika pričakujejo že danes

Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
UKC Maribor znova vzpostavlja covid oddelek.

V četrtek so v Sloveniji ob opravljenih 1793 testiranjih potrdili 17 okužb z novim koronavirusom. Na zdravljenju v UKC Ljubljana, ki je bila od 1. junija edina covid bolnišnica pri nas, je 16 oseb, kar je ena več kot v sredo, na srečo od njih nihče ne potrebuje intenzivne nege. 

Že pred dnevi so pristojni na ljubljanski infekcijski kliniki sporočili, da so na robu zmogljivosti. Ob covid bolnikih so namreč na njihovih oddelku v tem poletnem času še drugi bolniki s težjimi infekcijami, na primer oboleli z klopnim meningoencifalitisom in boreliozo. 

infekcijska klinika Zdravje UKC Ljubljana: "Lahko govorimo kar o mikro epidemiji med otroki"

Z Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so zato popoldne sporočili, da z današnjim dnem znova vzpostavljajo COVID oddelek, prvega pacienta, premeščenega iz ljubljanskega kliničnega centra pa pričakujejo že danes. 

"Tako kot v prvem valu, bomo tovrstne paciente namestili v prostorih Klinike za ginekologijo, kjer je urejen COVID oddelek. Posledično bomo po potrebi ponovno reorganizirali način dela in prestrukturirali določene oddelke in prostore. Sicer v UKC Maribor varnostnih ukrepov po preklicu epidemije nismo popuščali in kot taki ostajajo ves čas aktualni," pojasnjuje predstavnik za odnose z javnostmi v UKC Maribor Samo Turk. 

V bolnišnici tako velja splošna prepoved obiskov. Razen v izjemnih primerih, kot so kritično bolni pacienti, pacienti, ki so v bolnišnici že dalj časa, vendar zgolj na eno zdravo osebo, do 30 minut, po predhodni telefonski odobritvi predstojnika oddelka, ob upoštevanju vseh predpisanih varovalnih ukrepov.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.