Slovenija
87889 ogledov

To glede turističnih bonov sporoča Furs

Piran Saša Despot
Spremembo prinaša tudi zakon, ki ga je včeraj sprejel državni zbor.

Danes bo 2068 ponudnikov turističnih bonov od Finančne uprave prejelo nakazilo v skupnem znesku nekaj več kot 4,64 milijona evrov. Za toliko je bilo namreč unovčenih bonov od 19. do 30. junija. Naslednje nakazilo ponudnikom bo konec julija, so sporočili s Fursa.

Plaža Strunjan Turistični bon Slovenija Furs opozarja: Pri bonih ne naredite te napake!

Turistični boni, za katere bo država skupaj po načrtih namenila 345 milijonov evrov, so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli so jih vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Bone je mogoče vnovčiti do konca leta

Bone, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoče za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji koristiti do 31. decembra.

hotel recepcija receptorka receptor Slovenija Pomembno obvestilo Fursa glede bonov

Četrti protikoronski zakon, ki ga je DZ potrdil v četrtek, koriščenje bonov predvideva pri vseh ponudnikih nastanitev, ki imajo registrirano dejavnost in katerih obrat je vpisan v register. Tretji protikoronski zakon je namreč določal, da lahko bone sprejemajo le tisti ponudniki, ki so imeli dejavnost registrirano in obrat vpisan v register pri Ajpesu 13. marca.

Upravičenci morajo ob prijavi v nastanitev ponudnika storitve obvestiti, da želijo za opravljeno storitev unovčiti bon. Ponudnik nato v Fursov informacijski sistem vnese podatke o upravičencu, Furs pa v njem označi unovčenje bona pri upravičencu in zmanjša njegovo dobroimetje. Vrednost bona v znesku opravljene storitve nato izplača ponudniku storitve.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
 • Avatar Okseltella
  Okseltella 01:13 11.julij 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

 • Avatar praufo
  praufo 19:36 10.julij 2020.

  ja, kaj je zdej sprememba, berem, pa nič ne najdem, kaj bo drugače?

 • kana 16:36 10.julij 2020.

  od kot pa si ti, da si tako pameten.

Sorodne novice