V Brežicah: Obiskovalci bolnišnice ostali pred zaklenjenimi vrati

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična
Obiskovalci se niso držali navodil.
Oglej si celoten članek

Bralec nas je obvestil, da je v Splošni bolnišnici Brežice onemogočen vstop za obiskovalce, saj so vhodna vrata v bolnišnico zaklenjena in tako ne morejo do bolnih svojcev.

Zdravje Gripa: To nam trenutno kaže graf

Za pojasnilo smo se seveda obrnili na vodstvo bolnišnice, kjer so nam potrdili, da so v celoti prepovedali obiske, vhod v bolnišnico pa omogočili le na enem mestu, in sicer skozi tamkajšnji urgentni center. "Vhodna vrata za paciente so odklenjena - to so vrata v Urgentnem centru Brežice - vsi stranski vhodi v bolnišnico pa so trenutno zaklenjeni (en od 12.00 dalje). Trditev, da ljudje ne morejo vstopati v bolnišnico, torej ne drži. Vstopajo pa lahko v bolnišnico le na enem mestu (od 12.00 dalje)," nam je pojasnila direktorica SB Brežice Anica Hribar.

Izredne razmere? Gripa: Pri sosedih takšnih številk niso imeli zadnjih deset let. Letos umrlo že sedem ljudi

"Dostop do svojcev od začetka tega tedna za obiskovalce ni mogoč, saj v bolnišnici velja popolna prepoved obiskov. Razlog za sprejem ukrepa je prenos okužb," so sporočili in dodali, da so ob pojavu gripe najprej omejili obiske svojcev na način, da lahko k enem pacientu pride le en obiskovalec hkrati, vendar ljudje tega niso upoštevali. 

Obiskovalci se niso držali navodil

"Ker se obiskovalci navodil niso držali, v bolnišnici pa smo zaznali širjenje okužb na paciente, ki v bolnišnico niso prišli okuženi, niti niso prišli v stik z okuženimi pacienti v izolaciji, smo se v dobrobit hospitaliziranih pacientov odločili za popolno omejitev obiskov," je še pojasnila Hribarjeva. Sicer imajo danes v bolnišnici okoli 10 okuženih z gripo, za nekatere še čakajo na rezultat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:43 25. Januar 2019.

    Folk hodi zarad ene navadne gripe v bolnico? Jao jao...

  • 18:52 24. Januar 2019.

    Pravilno! Obiskovalce je treba kaznovati!

  • 18:22 24. Januar 2019.

    Popolnoma napačen naslov. Moralo bi pisati: "Obiskovalci se v bolnišnicah ne držijo navodil!"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.