Zdravje > Aktualno
4558 ogledov

V Brežicah: Obiskovalci bolnišnice ostali pred zaklenjenimi vrati

Fotografija je simbolična Fotografija je simbolična
Obiskovalci se niso držali navodil.

Bralec nas je obvestil, da je v Splošni bolnišnici Brežice onemogočen vstop za obiskovalce, saj so vhodna vrata v bolnišnico zaklenjena in tako ne morejo do bolnih svojcev.

Zdravje Gripa: To nam trenutno kaže graf

Za pojasnilo smo se seveda obrnili na vodstvo bolnišnice, kjer so nam potrdili, da so v celoti prepovedali obiske, vhod v bolnišnico pa omogočili le na enem mestu, in sicer skozi tamkajšnji urgentni center. "Vhodna vrata za paciente so odklenjena - to so vrata v Urgentnem centru Brežice - vsi stranski vhodi v bolnišnico pa so trenutno zaklenjeni (en od 12.00 dalje). Trditev, da ljudje ne morejo vstopati v bolnišnico, torej ne drži. Vstopajo pa lahko v bolnišnico le na enem mestu (od 12.00 dalje)," nam je pojasnila direktorica SB Brežice Anica Hribar.

Izredne razmere? Zdravje Gripa: Pri sosedih takšnih številk niso imeli zadnjih deset let. Letos umrlo že sedem ljudi

"Dostop do svojcev od začetka tega tedna za obiskovalce ni mogoč, saj v bolnišnici velja popolna prepoved obiskov. Razlog za sprejem ukrepa je prenos okužb," so sporočili in dodali, da so ob pojavu gripe najprej omejili obiske svojcev na način, da lahko k enem pacientu pride le en obiskovalec hkrati, vendar ljudje tega niso upoštevali. 

Obiskovalci se niso držali navodil

"Ker se obiskovalci navodil niso držali, v bolnišnici pa smo zaznali širjenje okužb na paciente, ki v bolnišnico niso prišli okuženi, niti niso prišli v stik z okuženimi pacienti v izolaciji, smo se v dobrobit hospitaliziranih pacientov odločili za popolno omejitev obiskov," je še pojasnila Hribarjeva. Sicer imajo danes v bolnišnici okoli 10 okuženih z gripo, za nekatere še čakajo na rezultat.

Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:43 25.januar 2019.

    Folk hodi zarad ene navadne gripe v bolnico? Jao jao...

  • bebo2 18:52 24.januar 2019.

    Pravilno! Obiskovalce je treba kaznovati!

  • bruce 18:22 24.januar 2019.

    Popolnoma napačen naslov. Moralo bi pisati: "Obiskovalci se v bolnišnicah ne držijo navodil!"

Sorodne novice