Virus vdrl v bolnišnico, zaprli tri oddelke

Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Prekinili so z izvajanjem vseh nenujnih posegov.
Oglej si celoten članek

V jeseniški bolnišnici so okužbo z novim koronavirusom odkrili pri 19 zaposlenih, ki so v bolniškem staležu. Poleg njih je šest zaposlenih v karanteni, trije pa v izolaciji. Zaradi izpada kadra so zaprli tri oddelke bolnišnice in prekinili z izvajanjem vseh nenujnih posegov, so sporočili s Splošne bolnišnice Jesenice. Tudi v Mariboru in Ljubljani je stanje zaskrbljujoče.

COVID-19 V SLO Slabi podatki iz obeh kliničnih centrov, v Mariboru novi ukrepi

Zaprli so oddelek abdominalne kirurgije, oddelek poškodbene kirurgije in gastroenterološki oddelek. Zaradi kadrovskega manjka težko pokrivajo tudi dejavnost dialize. Specialistične ambulante zaenkrat delajo nemoteno z izjemo nevrološke in ultrazvočne ambulante, ki delujeta v zmanjšanem obsegu, so sporočili.

Ob izvajanju energetske in požarne sanacije jim nove omejitve predstavljajo dodatne prostorske težave, zato brez možnosti premeščanja pacientov, pozitivnih na novi koronavirus, v bolnišnice z oddelki za bolnike s covidom-19 ne bi zmogli.

Danes smo sicer v Sloveniji zabeležili 75 novih okužb s covidom-19

dezurni@zurnal24.si

Covid-19 Lejko Zupanc s slabimi novicami o okužbah pri nas

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.