Zaradi ošpic umrl dveletni deček

Foto: Profimedia
Malček je umrl zaradi komplikacij, ki so nastale po okužbi z virusom, zoper katerega ni bil cepljen.
Oglej si celoten članek

Dveletni deček Jakov R. iz Niša je druga žrtev ošpic v Srbiji v zadnjih desetih dneh, poročajo srbski mediji. Med drugim navajajo, da ga zdravniki po desetih dneh na aparatih, s pomočjo katerih je dihal, niso mogli več pomagati, saj je imel že preveč prizadeta pljuča in srce.

"Deček je bil rojen šest tednov prezgodaj, imel je slabše razvita pljuča. Kljub temu bi bile možnosti njegovega preživetja bistveno višje, če bi bil cepljen," je za medije povedal predstojnik Intenzivnega oddelka na Otroški kliniki Dejan Milojević.

Žalostno Smrtna žrtev zaradi ošpic

Starši dečka naj bi bili nasprotniki cepljenja.

Prva žrtev ošpic v Srbiji je bil konec decembra lani 20-letni moški iz Beograda. Kot so potrdili zdravniki tudi ta ni bil cepljen.

Srbski zdravniki opozarjajo, da kar 91 odstotkov tistih, ki so zboleli za ošpicami, ni bilo cepljenih. Na spletnih omrežjih med Srbi kroži zahteva, da se zoper nasprotnike cepljenja sprožijo kazenske prijave zaradi njihove odgovornosti za rušenje javnega zdravja.

Preverite cepilni status Epidemija ošpic v Srbiji: Zapleti pri približno 30 odstotkih primerov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.