NIJZ: Zmanjkalo zalog cepiva

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
NIJZ ostal brez zalog cepiva proti gripi
Oglej si celoten članek

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pošle zaloge cepiva proti gripi. Zaradi povečanega povpraševanja po cepljenju proti gripi pa so preverili možnost dodatnega nakupa cepiva in dodatnih 7000 odmerkov cepiva bi lahko predvidoma prejeli v dveh tednih, so objavili na svoji spletni strani.

Več zanimanja za cepljenje

NIJZ vsako leto po koncu sezone gripe prejme naročila za cepivo proti gripi od izvajalcev cepljenja za naslednjo sezono. Cepivo proti gripi naročijo glede na naročila izvajalcev cepljenja, s tem da se upoštevajo tudi pretekle sezone. Vsako leto naročijo tudi nekaj dodatnega cepiva. Tako je bilo letos do sedaj naročenih dodatnih 15.000 odmerkov cepiva.

Gripa Poostritev ukrepov v bolnišnicah

V letošnji sezoni je povpraševanje po cepivu proti gripi bistveno večje kot v lanski. Samo v zadnjih treh dneh so izdali več cepiva proti gripi kot v lanski sezoni v decembru 2016 in januarju 2017 skupaj. Letos so izdali že več kot 97.000 odmerkov cepiva proti gripi. V lanski sezoni pa se je cepilo 62.830 oseb.

Zdravje V teh bolnišnicah so že omejili obiske

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:42 12. Januar 2018.

    To samo pomeni, da bo naslednje leto še večja gonja proti gripi. Ker bodo za naslednje leto kupili več odmerkov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.