Zdravje > Aktualno
138 ogledov

NIJZ: Zmanjkalo zalog cepiva

gripa Žurnal24 main
NIJZ ostal brez zalog cepiva proti gripi

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pošle zaloge cepiva proti gripi. Zaradi povečanega povpraševanja po cepljenju proti gripi pa so preverili možnost dodatnega nakupa cepiva in dodatnih 7000 odmerkov cepiva bi lahko predvidoma prejeli v dveh tednih, so objavili na svoji spletni strani.

Več zanimanja za cepljenje

NIJZ vsako leto po koncu sezone gripe prejme naročila za cepivo proti gripi od izvajalcev cepljenja za naslednjo sezono. Cepivo proti gripi naročijo glede na naročila izvajalcev cepljenja, s tem da se upoštevajo tudi pretekle sezone. Vsako leto naročijo tudi nekaj dodatnega cepiva. Tako je bilo letos do sedaj naročenih dodatnih 15.000 odmerkov cepiva.

cepivo cepljenje gripa Gripa Zdravje Poostritev ukrepov v bolnišnicah

V letošnji sezoni je povpraševanje po cepivu proti gripi bistveno večje kot v lanski. Samo v zadnjih treh dneh so izdali več cepiva proti gripi kot v lanski sezoni v decembru 2016 in januarju 2017 skupaj. Letos so izdali že več kot 97.000 odmerkov cepiva proti gripi. V lanski sezoni pa se je cepilo 62.830 oseb.

bolnišnica pacient Zdravje V teh bolnišnicah so že omejili obiske
Komentarjev 2
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:42 12.januar 2018.

    To samo pomeni, da bo naslednje leto še večja gonja proti gripi. Ker bodo za naslednje leto kupili več odmerkov cepiva za gripo, bodo hoteli vse prodat, da se znebijo zalog. To pomeni medijski pomp in navidezno višanje nevarnosti gripe. ...prikaži več Če bo šlo tako naprej, bo medijski pomp kmalu pripeljal do tega, da bodo gripo oglaševali kot 90% smrtno in na koncu bodo uvedli obvezno cepljenje za gripo. Tako je s čisto vsakim cepivom. Za ošpice je leta 77 rekel francoski imunolog, da za tako milo bolezen,