Zdravje > Aktualno
813 ogledov

V teh bolnišnicah so že omejili obiske

bolnišnica pacient Shutterstock
Bolnišnice omejujejo obiske zaradi gripe in akutnih respiratornih obolenj.

V porodnišnici Ljubljana od danes naprej pri pacientkah in novorojenčkih omejujejo obiske, kar pomeni, da je dovoljen le obisk zdravega parnerja: "Nosečnice naj na ambulatne pregled in posege prihajajo brez spremstva otrok, le z eno zdrav osebo," sporočajo z UKC Ljubljana. 

 

Obiski v Enoti intenzivne nege in terapije novorojenčkov, KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana so omejeni le na zdrave starše otrok. Do nadaljnjega so ukinjeni obiski sorojencev in starih staršev.

Zaradi akutnih respiratornih obolenj so od danes naprej omejili obiske tudi v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj in to na eno odraslo zdravo osebo. 

UKC Ljubljana Ukrep Zdravje V UKC Ljubljana omejili obiske, bolnišnica Jesenice jih skoraj v celoti prepoveduje

Obiske so v minulih dneh omejili tudi v nekaterih drugih bolnišnicah. Zaradi povečanja števila bolnikov z respiratornimi obolenji so število obiskov v sredo omejili v UKC Ljubljana, zaradi nevarnosti okužbe z gripo pa so obiske na vseh oddelkih prepovedali v Splošni bolnišnici Novo mesto. O

Obiske so omejili tudi v slovenjgraški in šempetrski bolnišnici. V Bolnici Petra Držaja v Ljubljani pa so prejšnji teden odprli oddelek za epidemije, ki je namenjen bolnikom, ki zaradi gripe ali drugih okužb dihal potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

Novi prostori urgence UKC Ljubljana. Zdravje Število bolnikov narašča iz dneva v dan
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.