Zdravje > Aktualno
539 ogledov

V UKC Ljubljana omejili obiske, bolnišnica Jesenice jih skoraj v celoti prepoveduje

UKC Ljubljana Anže Petkovšek
Virusi so tu, bolnišnice omejujejo obiske.

Svojcem bolnikov, ki ležijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana sporočajo, da od danes naprej velja omejitev obiskov. Kot so sporočili iz enote za obvladovanje bolnišničnih okužb, so zaradi povečanega števila bolnikov in boljšega nadzora nad epidemiološko situacijo z dnem 10. 1. 2018 omejili obiske v UKC Ljubljana na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro.

Zaradi izbruha črevesno-nalezljive bolezni velja od danes prepoved obiskov na KO za kardiologijo Interne klinike v 7. nadstropju glavne stavbe UKC Ljubljana (Zaloška cesta 7, Ljubljana). Ukrep velja predvidoma do ponedeljka, 15. januarja 2018. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut, obišče ga lahko ena zdrava oseba.

Novi prostori urgence UKC Ljubljana. Zdravje Število bolnikov narašča iz dneva v dan

"Na KO za nefrologijo Interne klinike UKC Ljubljana še vedno velja prepoved obiskov. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba)," še sporočajo in dodajajo, da so ukrep sprejeli z namenom zagotavljanja varnosti bolnikov in pacentov. 

Ljudje v mestu Zdravje Avstralci nas opozarjajo pred letošnjo gripo

"Tudi v Splošni bolnišnici Jesenice z današnjim dnem omejujemo obiske na bolnišničnih oddelkih zaradi pojava gripe in povečanega števila drugih virusnih obolenj,"  so kmalu po objavi v UKC Ljubljana sporočili z Jesenic. 

Na internem, kirurškem in na oddelku za zdravsteno nego jeseniške bolnišnice so tako od 10. januarja 2018 v celoti prepovedani. Na ginekološko-porodniškem oddelku je dovoljen obisk zdravega partnerja, ob otroku, ki se zdravi na pediatričnem oddelku, je lahko prisoten en zdrav starš ali skrbnik.

"Epidemiološka sitacija v naši bolnišnici trenutno še ni resna, vendar je odločitev o delni omejitvi obiskov nujna zaradi zaščite pacientov in preprečitve nadaljnjega širjenja sezonskih obolenj med pacienti in osebjem," so sporočili z jeseniške splošne bolnišnice.

Zaradi naraščanja okužb dihal in števila obolelih za sezonsko gripo je danes obiske omejil tudi Onkološki inštitut Ljubljana. Tako je obisk omejen na le eno osebo, ki mora biti tudi popolnoma zdrava, obisk pa lahko traja le pol ure, so sporočili z inštituta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.