11 ogledov

Anketa Dela: SDS spet na prvem mestu

Janševa SDS je prehitela SD. Žurnal24 main
SDS se je v tokratni redni mesečni Delovi anketi povzpela na prvo mesto in prehitela doslej vodilne SD, ki pa so jim še vedno tesno za petami.

Delova anketa je tokrat na prvo mesto postavila SDS s 23,3 odstotka glasov, na drugo pa SD z 21,4 odstotka glasov. Obe stranki zadnje mesece popravljata svoj rezultat, a SDS je tokrat uspel precejšen skok za skoraj pet odstotnih točk in je tako prehitela SD. Še vedno pa sta deleža glasov za ti dve stranki, kot že zadnjega pol leta, precej izenačena in daleč pred tretjeuvrščeno stranko Zares.

Na podlagi podatkov iz ankete je agencija Delo Stik pripravila poskus volilne napovedi. Anketirane (1153) so vprašali še, kako zanesljivo se bodo udeležili volitev. V izračunu so upoštevali samo tiste, ki so izjavili, da se bodo volitev zagotovo udeležili in so navedli, katero stranko bodo volili oziroma katera jim je najbliže. Takšnih je bilo 692.

Njihovi glasovi so na prvo mesto postavili SD s 33,5 odstotka, na drugo pa SDS z 31,5 odstotka glasov. V državni zbor bi se po tej napovedi uvrstili še Zares z 10,5 odstotka, DeSUS z 8,3 odstotka, SNS s 5,6 odstotka in LDS s 4,3 odstotka glasov. Ostale stranke ne bi prestopile štiriodstotnega parlamentarnega praga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.