Avto
17 ogledov

10 zračnih blazin v novem lexusu GS

Lexus GS
1/38
Lexus
Lexus je na zadnjem avtosalonu v New Yorku pokazal koncept LF-Gh, prav tako v ZDA, na letošnjem dogodku Concours d’Elegance Pebble Beach, pa bo premierno pokazal serijsko različico modela GS. Na spletu so objavljene prve uradne fotografije.

Pri Lexusu zatrjujejo, da bo treba na začetek prodaje modela GS počakati do prihodnjega poletja. Obliko novinca je nakazal že koncept LF-Gh. Poleg modernejšega videza ga odlikujejo širša kolesa, prostornješa notranjost, ob večji varnosti pa ponuja tudi več udobja. V opremi bodo med drugim  sistemi Night Vision, Head-Up Display, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning in deset zračnih blazin, ki vključujejo tudi zračni blazini za kolena voznika in sovoznika.

V ZDA bo v začetku naprodaj model GS 350, kot do zdaj pa bo kupcem na voljo še hibridna različica – model GS 450h, kombinacija bencinskega motorja V6 in elektromotorja. Lexus GS poganja 3,5-litrski bencinski motor V6 z močjo 225 kilovatov (306 KM) pri 6.400 vrtljajih na minuto in 375 Nm navora pri 4.800 vrtljajih na minuto. Kombiniran je s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom sequential shift, kar je dovolj za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 5,7 sekunde in najvišjo hitrost 228 kilometrov na uro.

Novi GS v dolžino meri 4.826 milimetrov, širok je 1.819 milimetrov, visok 1.455 milimetrov, medosna razdalja je 2.850 milimetrov, dimenzija pnevmatik pa 17-, 18- in 19 palcev. Neuradno se omenja tako prihod kupejevske različice kot športnega modela GS-F, ki bi konkuriral mercedesu E AMG in BMW M5. Po nekaterih predhodnih informacijah naj bi GS-F poganjal petlitrski osemvaljni agregat, vendar s konkretnimi informacijami o športni različici pri Lexusu še niso postregli.

Novi GS naj bi bil evropski javnosti septembra prikazan tudi na avtosalonu v Frankfurtu, kjer bo znanih več informacij, tudi o osnovni različici GS 250.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.