Avto
238 ogledov

120 evrov, če vas dobijo z masko za volanom

Zmajev karneval Saša Despot
Ob začetku pustovanj velja spomniti na prepoved vožnje v cestnem prometu za maskirane osebe. Omejitve veljajo tudi pri vstopu v nekatere objekte, pustni čas pa hkrati predstavlja obdobje povečanega delovanja nepridipravov.

Policisti voznike motornih vozil opozarjajo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem spadajo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno. Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Prepoved nošenja pustnih mask velja tudi pri prečkanju mejnih prehodov. Policija prav tako svetuje, da pustne pripomočke, kot so deli mask, palice, orodje in drugi predmeti, vozniki med vožnjo pospravijo v prtljažnik vozila. Če se nahajajo v kabini, lahko namreč pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči poškodujejo potnike v vozilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.