Avto
16 ogledov

1,5 milijona vozil lahko zagori

Luksuzni SUV cadillac escalade je eden od modelov, ki utegne zaradi napake na mo Žurnal24 main
Tudi GM se pridružuje številnim znamkam, ki so v zadnjem času zaradi napak vpoklicali svoja vozila. Zaradi napake na ogrevalnem sistemu bo GM vpoklical 1,5 milijona vozil po vsem svetu.

Pri detroitskem gigantu so ugotovili napako na modulu za ogrevanje tekočine za vetrobransko steklo. Dogajalo se je, da se je modul pregreval, petkrat pa se je vozilo dokumentirano tudi vžgalo. Pri tem naj ne bi bil nihče poškodovan. Kar 1,4 milijona vozil, pri katerih se lahko pojavi težava, je bilo prodanih v ZDA, izven ameriškega kontinenta pa je bilo prodanih 38.100 spornih vozil.

Zanimiva pa je napoved GM-a, da bodo med vpoklicem na servisih sporni modul zgolj odklopili, ne pa tudi zamenjali. GM utemeljuje, da je proizvajalec modula medtem propadel, zato ne morejo zagotoviti izboljšane različice. V zameno bo vsaj v ZDA lastnikom ponudil dobrih 80 evrov (100 dolarjev) kompenzacije.

In kateri lahko zagorijo?
Vozila, pri katerih se lahko pojavi napaka, so: buick lucerne (letnik 2006-2009), cadillac DTS, hummer H2 (2008-2009), buick enclave, cadillac CTS (2007-2009), cadillac escalade, cadillac escalade ESV, cadillac escalade EXT, chevrolet avalanche, chevrolet silverado, chevrolet suburban, chevrolet tahoe; GMC acadia, GMC sierra, GMC yukon, GMC yukon XL, GMC saturn outlook, chevrolet traverse (2009).

V Evropi in tudi v Sloveniji je GM tržil le nekaj od navedenih modelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.